Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc werkt mee aan Europese opleiding palliatieve zorg

Mark van Dorresteijn
Het expertisecentrum palliatieve zorg van het VUmc helpt mee aan de ontwikkeling van een Europese opleiding tot onderzoeker in de palliatieve zorg. Aan het ontwikkelen doen in totaal zes landen. Dat heeft het VU medisch centrum vandaag bekendgemaakt.
VUmc werkt mee aan Europese opleiding palliatieve zorg

De Europese Commissie heeft voor de komende vier jaar vier miljoen euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van het opleidingstraject. Palliatieve zorg richt zich op patiënten met een levensbedreigende ziekte.

Eenheid

De doelstelling is om jonge wetenschappers op te leiden in onderzoek van palliatieve zorg. Met het project wordt de uitwisseling van Europese onderzoekers en hun kennis over de praktijk in diverse landen vergroot. “Hiermee hopen we meer eenheid tussen de landen te krijgen”, aldus een woordvoerder van het VUmc.

Onderzoekers

Momenteel worden zestien onderzoekers opgeleid. Zij gaan de kwaliteit van de palliatieve zorg in Europa bekijken en schrijven daarover onder meer wetenschappelijke artikelen, bereiden een promotie voor en werken samen met andere onderzoekers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Weblog Eric Bassant: Opleidingsdruk

Capaciteitsorgaan wil meer artsen opleiden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.