Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VvAA noemt NZa Marktscan Mondzorg ‘ondeugdelijk’

De rapportage van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) van juni 2012, is op veel punten ondeugdelijk. Dat blijkt volgens de Vereniging voor Arts en Auto (VvAA) uit de Review van de Marktscan mondzorg van bureau MSNP.
VvAA noemt NZa Marktscan Mondzorg 'ondeugdelijk'
Foto: ANP - Nils van Hout

Het MSNP-rapport over de Marktscan Mondzorg roept volgens de onderzoekers met name vragen op bij methodiek en onderbouwing. Onderzoeksbureau MSNP schrijft hierover: ‘De Review laat zien dat het NZa-rapport aansluit bij de NZa-data. De Review laat ook zien dat de NZa-data een foute weergave bevat van de mondzorgbehandelingen in 2011 en dat daarmee ook de door de NZa gepresenteerde prijsstijgingen in 2012 onjuist zijn. De NZa-verklaring dat de tandartsen in 2011 50 procent tot 75 procent van de kosten niet declareerden, is komisch te noemen. Het vroegtijdig stopzetten van het experiment voor vrije tarieven in de mondzorg komt daarmee in een ander daglicht te staan.’

Onjuist
Op de website laat de NZa weten dat er niets mis is met de methodiek van de Marktscan Mondzorg. ‘De conclusies die de onderzoeker trekt in het conceptrapport zijn wat de NZa betreft onvolledig en onjuist. De onderzoeker meent -ten onrechte- dat de NZa alleen data van verzekeraars (Vektis) heeft bekeken. Dat klopt niet. Daarnaast is de MSNP niet transparant over hoe data zijn gebruikt en bewerkt.’

1 REACTIE

  1. Wier brood men eet , wier woord men spreekt, al dan niet via een ‘ondeugdelijk ‘ onderzoek. Bedoelt men dat er een onderzoek heeft plaatsgevonden , waarbij de data naar het, door VWS , gewenste resultaat…. toe werden aangepast en geformuleerd . Kan men dit een STAPEL onderzoek noemen , of ben ik nou STAPELgek ? ? ? Moet ik wel vertrouwen houden in epd en lsp , die cyberaanvalproof zijn ? ? ? regeltjesland bezwijkt onder de ..regeltjes en verkiezingen van …..bijvoorbeeld ‘de zorgmanager van het jaar ‘ . Waarom is er geen verkiezing van de onkreukbaarste ambtenaar ?? Goed oké , van de onkreukbare ambtenaar dan die van mij de DORKNOPER-PRIJS verdient . Of is ook deze soort uitgestorven ? ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.