Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VVD wil geweld tegen kwetsbaren zwaarder straffen

Mark van Dorresteijn
Geweld tegen bijvoorbeeld ouderen, kinderen of gehandicapten zou drie keer zo zwaar moeten worden gestraft als ‘regulier’ geweld. De VVD wil dit opnemen in het wetboek strafrecht. Dat laat de partij weten op haar website.
VVD wil geweld tegen kwetsbaren zwaarder straffen

Een op de twintig ouderen boven de 65 jaar wordt herhaaldelijk mishandeld. VVD-Kamerlid Tamara Venrooy: “Dat is onmenselijk en onacceptabel. Deze mensen kunnen zich op geen enkele wijze verweren. De VVD kiest de kant van het slachtoffer. Wie extra kwetsbare mensen mishandelt, verdient extra zware straf. Net als bij geweld tegen politieagenten en ambulancepersoneel.” Volgens Venrooy gaat het niet alleen om fysiek geweld, maar ook om verwaarlozing, psychische mishandeling en financiële uitbuiting.

Plan staatssecretaris

De staatssecretaris van VWS werkt nu aan een actieplan Stop Ouderenmishandeling. Venrooy: “Dat is goed, maar wij willen het breder trekken. De focus in de plannen ligt nu op instellingen, terwijl de VVD wil kijken naar alle afhankelijkheidsrelaties waarin mensen opzettelijk worden mishandeld. Dus ook in huiselijke kring. Ik wil dan ook dat deze voorstellen onderdeel worden van het aangekondigde plan ouderenmishandeling.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Geen verband opleidingsniveau en ouderenmishandeling

Geweld vaak ‘gewoon’ voor gehandicaptenverzorger

Pesten door ouderen onderschat

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Helemaal goed en terecht met zeaardere straffen maar ik vraag mij af of het ook zal gebeuren ik heb zo’n mijn twijfels. maar er sta er volkomen achter en dat zijn met zo’n veel dingen waar zwaardere straffen opgezet moet worden. wnat als zmen niet in grijpt dan gaat nederland helemaal naar de filistijnen en dan blijft er niets meer van nederland over
    toch ben ik bang dat het een beetje te laat is zij moeten niet wachten van daar gebeurd wat direck ingrijpen en niet wachten tot het te laat is gewoon luisteren en doen nederland verloedert helemaal zo.ook hoorde ik gister avond dat die persoon twee kinderen dood heeft gereden vrij is gesprokrn WAAR ZIJN WIJ IN VREDESNAAM MEE BEZIG, ik als ouder zijnde ging in hoger beroep niet er bij laten zitten.wij als gewone burger die pakken ze veel sneller en de rest laten zij maar gaan dat kan toch niet niet?/niet denk daar svp er maar eens flink over na !de hoge pieten hebben toch niets te doen zij denken alleen maar aan geld en nog eens aan geld hoe kunnen wij de mindere man pakken toch zo kan het niet zo doorgaan toch???

  2. Lees alle reacties
  3. Daar ben ik het van harte mee eens; misschiien ook koppelen aan verplicht sociale vaardigheden? Net zoals de rijbewijs training. Anger management en emotie regulering. Dan wordt er hopelijk nog iets geleerd en werkt de bescherming door dieper in de samenleving. Straffen en rehabiliteren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.