Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties12

VVD wil kosten van zorg beteugelen

Het concept verkiezingsprogramma ‘Niet doorschuiven maar aanpakken’ van de VVD is vandaag verschenen. De partij wil fors bezuinigen, onder andere op de zorg.
VVD wil kosten van zorg beteugelen

De VVD wil fors in de sector ingrijpen om er voor te zorgen dat zorg ook in de toekomst betaalbaar blijft. Dat betekent snijden in het basispakket. Burgers moeten huishoudelijke hulp zelf gaan betalen en de huisarts komt onder het eigen risico te vallen. ‘Om de zorg te betaalbaar te houden, wordt van iedereen een extra betaling gevraagd’, staat in het programma. ‘Alleen wie de zorgverzekering echt niet kan betalen, krijgt zorgtoeslag.’

Concentratie topzorg

In de curatieve zorg zet de VVD in op het verder concentreren van topzorg. ‘Mensen zullen dan wel iets verder moeten reizen voor ingewikkelde ingrepen, maar krijgen er de best mogelijke zorg voor terug’. De VVD wil verder harder optreden tegen medische missers en zorgen voor betere rechtsgang voor gedupeerden.

Pgb

In de langdurige zorg gaat de VVD het recht op een persoonsgebonden budget (pgb) wettelijk vastleggen en ouderenmishandeling zwaarder straffen. Gemeentes worden verantwoordelijk voor begeleiding en verzorging en het openbaar vervoer moet toegankelijk worden voor mensen met een beperking. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bekijk het concept verkiezingsprogramma

VVD wil pgb in gemeenten behouden

VVD, PvdA en CDA dringen aan op behoud LSP

VVD wil vergelijkbare sterftecijfers online

12 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Overigens worden de zorgkosten prima beperkt door de vaak chronische, en ook door liefhebbende familie welbewust genegeerde , verwaarlozing van dementerende ouderen in instellingen . Deze instellingen zijn dan meer een actieve, of toch meer een passieve??, dependance van een hospice ??? Kan ik dit zo maar allemaal beweren ?? Ja hoor!. Er zal toch geen instelling zijn die zich hierin herkent of aangesproken voelt !!

 3. Valt lakse verwaarlozing door luie evv-ers en waardeloze teamleiders van dementerenden ,op elk zorggebied , ook onder mishandeling , of misbehandeling of non-zorg????
  Wie herkent zich nog in deze omschrijving ?? Inderdaad, nooit diegenen die het betreft!!

 4. de zorg beschikbaar en betaalbaar te maken en te houden lijkt mij de opdracht. de grootste verbruikers van zorg zijn kinderen en ouderen. meer (tijdige) interventie door de familie dokter = de huisarts in een netwerkomgeving (direct) met jeugdzorg (GGD en jeugdzorg en MW) de samenleving heel veel geld kunnen besparen. een beetje vooruit kijken kan geen kwaad, het goede behouden en wat nog niet zo goed is verbeteren lijkt mij een goede slogan.

 5. waarom niet terug naar het oude ziekenfondssysteem?? Wel, dan hebben minder graaiers een kans om te graaien. Laat vooral de ouderen (die vaak meer gebruik maken van een huisarts) maar flink meer betalen, Gaan ze niet meer zovaak naar een huisarts maar eerder dood!!! Bedankt VVD!!!!

 6. Markie Markie,
  Denk je nu werkelijk ook zoals Pechtold, dit varkentje de gewone hardwerkende Nederlandse bevolking de rekening te laten betalen, met zinloze onrealistische voorstellen zoals: pensioen in een klap 67 jaar, ontslagrecht etc. 12 september maakt de Nederlandse bevolking een keuze op basis van realiteitszin en samen deze crisis door te komen, zonder de gehele sociale voorzieningen af te gaan breken, hoogmoed komt voor de val….”.

 7. Nog meer beteugelen,toemaar.
  Ga eens in een zc kijken en zie hoe sober vele clienten al leven.
  Iets wat al stuk is (anders zat men niet in een daarvoor bestemd huis)nog verder stuk maken dat bereik je met deze aanpak.
  Ga eens kijken waar veel geld aan op gaat in een zc of concern,veelal bij audits en onderzoeken we moeten stapje terug maar ga dan ook geen dure externe bedrijven inhuren welke een dergelijk onderzoek moet uitvoeren terwijl het meestal op plaats delict voor de hand ligt en er geen onderzoek nodig is.tonnen aan geld wordt hieraan gespandeerd en later wordt de werkwijze van toen weer bekroond omdat die toch beter was.
  Het zijn die banencreateurs die veel geld opslokken ,nieuwe banen creeren en in 7jaat binnen lopen daarna weer iets anders bedenken en als de meerderheid er oren naar heeft gewoon ten uitvoer brengen zodat het benodigde geld niet aan de zorg maar aan die betweters wordt gegeven omdat ze namelijk zo’n goed onderzoek doen .
  nee al die overbodige investeringen moeten de wereld uit en spanderen aan waar het echt voor nodig is

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.