Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VVT-organisatie Laurens in zwaar weer

Laurens zit in financieel zwaar weer en moet beter presteren. In nauw overleg besloten directie, bestuur en Raad van Toezicht dat daarvoor meer slagkracht nodig is. Vanaf 1 mei verandert daarom de inrichting van bestuur en directie van Laurens. De functie van bestuurder wordt gescheiden van de functie van directeur bedrijfsvoering. Vincent Maas treedt aan als interim bestuurder, Marc Scholten gaat verder als directeur bedrijfsvoering. Ids Thepass blijft voorzitter raad van bestuur.
Istock
Premium

Volgens woordvoerder Arjanne Hoogendoorn blijft

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Helaas ontkomen bestuurders, cliënten en bewoners van Zorgorganisaties niet aan deze reorganisaties. Enkele jaren geleden was het “nodig” om d.m.v. fusies en overnames meer inkoopkracht te verkrijgen. Ook Careyn deed aan deze "schaalvergrotingstrend" mee! Nu met de kanteling van de AWBZ naar de Wmo, in combinatie met het langer thuis blijven/moeten wonen en de zelfredzaamheid van cliënten van ZZP 1 t/m 4 ½, is het noodzakelijk dat er veel verzorghuizen sluiten. Waar is/blijft de kwaliteit van zorg!
   Nu is HET moment om beter met de medezeggenschap om te gaan! De cliënten zijn leidend en bepalend en zorg als bestuurder ervoor dat je samenwerkt met de cliëntenraden! Samen is 1+1=3. Helaas worden cliëntenraden TE laat betrokken bij reorganisaties van zorgorganisaties, regio's en huizen. Pas als er stukken in het AD verschijnen van Hugo Borst neemt de organisatie blijkbaar maatregelen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.