VVT-organisatie Laurens in zwaar weer

Laurens zit in financieel zwaar weer en moet beter presteren. In nauw overleg besloten directie, bestuur en Raad van Toezicht dat daarvoor meer slagkracht nodig is. Vanaf 1 mei verandert daarom de inrichting van bestuur en directie van Laurens. De functie van bestuurder wordt gescheiden van de functie van directeur bedrijfsvoering. Vincent Maas treedt aan als interim bestuurder, Marc Scholten gaat verder als directeur bedrijfsvoering. Ids Thepass blijft voorzitter raad van bestuur.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Istock

Volgens woordvoerder Arjanne Hoogendoorn blijft Vincent Maas zeker een half jaar om het veranderingsproces te leiden bij Laurens, met een optie om zijn tijdelijke aanstelling te verlengen. ‘We hebben een tweehoofdige raad van bestuur. Marc Scholten was altijd zowel lid van de raad van bestuur als directeur bedrijfvoering. In deze kritieke situatie wil het bestuur en toezicht meer slagkracht. Vandaar dat vanaf 1 mei wordt de functie van bestuurder gescheiden van de functie van directeur bedrijfsvoering. Vincent Maas treedt aan als interim bestuurder, Marc Scholten gaat verder als directeur bedrijfsvoering. Of Scholten na het vertrek van Vincent Maas weer aantreedt

1
154

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Helaas ontkomen bestuurders, cliënten en bewoners van Zorgorganisaties niet aan deze reorganisaties. Enkele jaren geleden was het “nodig” om d.m.v. fusies en overnames meer inkoopkracht te verkrijgen. Ook Careyn deed aan deze "schaalvergrotingstrend" mee! Nu met de kanteling van de AWBZ naar de Wmo, in combinatie met het langer thuis blijven/moeten wonen en de zelfredzaamheid van cliënten van ZZP 1 t/m 4 ½, is het noodzakelijk dat er veel verzorghuizen sluiten. Waar is/blijft de kwaliteit van zorg!
    Nu is HET moment om beter met de medezeggenschap om te gaan! De cliënten zijn leidend en bepalend en zorg als bestuurder ervoor dat je samenwerkt met de cliëntenraden! Samen is 1+1=3. Helaas worden cliëntenraden TE laat betrokken bij reorganisaties van zorgorganisaties, regio's en huizen. Pas als er stukken in het AD verschijnen van Hugo Borst neemt de organisatie blijkbaar maatregelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.