VVT-organisatie Laurens in zwaar weer

Laurens zit in financieel zwaar weer en moet beter presteren. In nauw overleg besloten directie, bestuur en Raad van Toezicht dat daarvoor meer slagkracht nodig is. Vanaf 1 mei verandert daarom de inrichting van bestuur en directie van Laurens. De functie van bestuurder wordt gescheiden van de functie van directeur bedrijfsvoering. Vincent Maas treedt aan als interim bestuurder, Marc Scholten gaat verder als directeur bedrijfsvoering. Ids Thepass blijft voorzitter raad van bestuur.
Istock

Volgens woordvoerder Arjanne Hoogendoorn blijft Vincent Maas zeker een half jaar om het veranderingsproces te leiden bij Laurens, met een optie om zijn tijdelijke aanstelling te verlengen. ‘We hebben een tweehoofdige raad van bestuur. Marc Scholten was altijd zowel lid van de raad van bestuur als directeur bedrijfvoering. In deze kritieke situatie wil het bestuur en toezicht meer slagkracht. Vandaar dat vanaf 1 mei wordt de functie van bestuurder gescheiden van de functie van directeur bedrijfsvoering. Vincent Maas treedt aan als interim bestuurder, Marc Scholten gaat verder als directeur bedrijfsvoering. Of Scholten na het vertrek van Vincent Maas weer aantreedt

1
121

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.