Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS: gemeenten krijgen adressen AWBZ-gedupeerden

Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat gemeenten de adressen krijgen van mensen die vanaf juni 2009 waarschijnlijk geen AWBZ-vergoeding meer ontvangen voor hun begeleiding. Het gaat bijvoorbeeld om licht dementerende of mensen met het syndroom van down, die door een bezuiniging hun persoonlijke ondersteuning verliezen. Het is straks aan de lokale overheid om te bepalen of zij de nodige hulp kan bieden.

Uit een peiling van de Vereniging Nederlandse Gemeenten bleek onlangs dat 70 procent van de gemeenten beschikking wil hebben over de namen en adressen van de kwetsbare groep. Het probleem voor staatssecretaris Jet Bussemaker was de privacywetgeving. Het was de vraag of deze gegevens ook gedeeld mochten worden met de lokale overheid. Rotterdams wethouder Jantine Kriens besprak de kwestie met Bussemaker. De wethouder laat nu weten dat er deze week een besluit is genomen. “Het merendeel van de gemeenten wil deze gegevens graag hebben, en dat is nu geregeld.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Bussemaker specificeert AWBZ

VNG: gemeenten willen adressen AWBZ-gedupeerden

Cliënten AWBZ-instellingen hebben karig budget

‘AWBZ ligt voor de hand als bezuinigingspost’

Ziekenhuisverplaatste zorg voorlopig in AWBZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.