Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

VWS lanceert nepmedicijnensite

Annelies Vermeulen
Het gebruiksrisico van medicijnen die via internet zijn besteld wordt volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderschat. Het ministerie lanceert daarom een medicijnenwebsite waarop consumenten met uitgestalde nepmedicatie om de tuin worden geleid.
VWS lanceert nepmedicijnensite

Het doel van de site is consumenten te laten ervaren hoe lastig het is om echte medicijnensites van malafide digitale apothekers te onderscheiden. Pas als de consument op de nepsite van het ministerie, medi-plaza.nl, medicatie wil afrekenen, wordt de ware aard van de site duidelijk. De ‘bestelling’ wordt geannuleerd en de site waarschuwt de consument voor de gezondheidsrisico’s die vervalste medicijnen met zich meebrengen. Op een tweede site, internetpillen.nl, adviseert het ministerie internetters over veilige manieren om online medicijnen te bestellen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Elektronisch voorschrijven van medicijnen verplicht’

VWS: 5000 aanvragen voor aansluiting op LSP

Korting dreigt voor innovatiesubsidie VWS

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Briljant. Als je goed kijkt is het te zien dat er iets niet klopt (postbusnummer en nietklikbare links). Echter, de claims die er staan (al meer dan 5 jaar etc) wekken wel de indruk dat het vertrouwd is.
    Zo gemakkelijk is het dus. Goede zet van het ministerie. Al is er maar één gebruiker die hierdoor niet in de mist gaat, dan is het al geslaagd.

  3. Medicatie bestellen via Internet blijft grote risico s inhouden voor de gebruikers. Wie controleert de samennstellingen/combinaties/gebruik v/d verschillende medicatie.Wie is eindverantwoordelijk ? Vaak is de Client via Internet te goeder trouw en dat houdt in , grote risico s. Hoe wil het Ministerie v. VWS haar rol toetsen en controleren ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.