Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS reserveert 100 miljoen extra voor wijkverpleging

VWS heeft haar begroting voor 2015 bijgesteld op basis van wat er in 2014 werkelijk is uitgegeven. Voor de wijkverpleging betekent dit dat er een extra bedrag van 85 miljoen euro beschikbaar is. Dat meldt branchevereniging ActiZ.
VWS reserveert 100 miljoen extra voor wijkverpleging
Foto: ANP Koen Suyk

De zorgorganisaties die zorg en ondersteuning in de wijk verlenen, ervaren veel druk op de budgetten. ActiZ krijgt al langere tijd signalen van haar leden dat dat zij hun budgetplafond dreigen te overschrijden en dat zorgorganisaties vrezen dat er als gevolg daarvan wachtlijsten ontstaan. De budgetplafonds zijn het gevolg van de bezuinigingen van het kabinet en de afspraken die hier landelijk over gemaakt zijn. In sommige gevallen betekent dit voor zorgorganisaties dat zij geconfronteerd worden met 20 procent minder budget dan in 2014.

Meevaller

Omdat er ongeveer 35 miljoen euro voor wijkverpleging 2015 nog niet gecontracteerd is, betekent dit dat er nu in totaal nog ruim 100 miljoen euro beschikbaar is. ActiZ is blij met deze financiële meevaller. Wij verwachten dat verzekeraars snel aan de slag gaan om aanvullende afspraken met zorgorganisaties te maken over deze extra middelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.