Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS schept duidelijkheid over medisch beroepsgeheim

Met de publicatie van een factsheet Medisch beroepsgeheim geeft het ministerie van VWS antwoord op vragen over het medisch beroepsgeheim. Vragen als: ‘Mag een gemeenteambtenaar een kopie van mijn medisch dossier?’ Of: ‘Heb ik recht op inzage in mijn medisch dossier of dat van mijn overleden partner?’
VWS schept duidelijkheid over medisch beroepsgeheim

Het medisch beroepsgeheim bestaat uit een recht voor de patiënt op geheimhouding door de hulpverlener (individuele hulpverlener of instelling) van alles wat de hulpverlener bekend is over de patiënt. Het gaat dan dus niet alleen om medische informatie over de patiënt, maar ook bijvoorbeeld zijn mededeling, tijdens het spreekuur, dat zijn dochter spijbelt en dat dat tot spanningen binnen het gezin leidt. Bekijk hier het factsheet met antwoorden op de belangrijkste vragen.

Juridische zaken

De zorg is aan verandering onderhevig, daarnaast zijn er regelmatig conflicten. Dit zorgt voor onduidelijkheid en conflicten. De oplossing komt dan vaak uit het juridische circuit. In het dossier juridische zaken leest u over juridische kwesties, rechtszaken en het scheidsgerecht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.