VWS hoeft spotjes niet te verwijderen na uitspraak

Het ministerie van VWS zal de omstreden tv-spotjes over de veranderingen in de zorg niet uit de lucht halen. De Reclame Code Commissie adviseerde afgelopen woensdag in hoger beroep dat VWS niet meer op een dergelijke wijze reclame moet maken. Aanklager FNV eist dat VWS nu de spotjes van haar site haalt. Hiertoe is VWS niet bereid.
VWS hoeft spotjes niet te verwijderen na uitspraak

Het oordeel van de Reclame Code Commissie (RCC) over de reclamecampagne ‘Nederland verandert’ is aangevraagd door vakbond FNV, die de voorlichtingscampagne misleidend vindt. Eerder adviseerde de commissie al dat er in sommige spotjes valse verwachtingen worden gewekt. Tegen deze uitspraak ging het ministerie in hoger beroep, waarop gisteren een tweede uitspraak volgde.

Verwijderen

Volgens een FNV-woordvoerder betekent de RCC-uitspraak dat de campagne verwijdert moet worden. ‘De RCC is een instantie die VWS toch serieus moet nemen. Ook al staat er geen dwangsom tegenover of iets dergelijks. De enige fatsoenlijke reactie van het ministerie op deze uitspraak is het verwijderen van

5
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.