Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

VWS hoeft spotjes niet te verwijderen na uitspraak

Het ministerie van VWS zal de omstreden tv-spotjes over de veranderingen in de zorg niet uit de lucht halen. De Reclame Code Commissie adviseerde afgelopen woensdag in hoger beroep dat VWS niet meer op een dergelijke wijze reclame moet maken. Aanklager FNV eist dat VWS nu de spotjes van haar site haalt. Hiertoe is VWS niet bereid.
VWS hoeft spotjes niet te verwijderen na uitspraak
Premium

Het oordeel van de Reclame

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Na mevrouw Mai Wegen die uitblonk in het maken van onduidelijke wetten of die in strijd waren met een hogere regelgeving, waardoor deze niet uitgevoerd mogen worden hebben wij in Minister Schipper een waardig opvolger gevonden. Deze minister vaardigt totaal niet belemmerd door enige kennis van zaken de ene regelgeving na de ander uit. Waarvan eigenlijk meteen al duidelijk is dat deze het niet kan halen omdat die in strijd is met een andere hogere regelgeving. Maar wat nog erger is omdat die niet is uit te voeren. In het normale berdrijfsleven zou een dergelijk iemand al lang de wacht zijn aangezegd. Maar zij mag door blijven gaan met het creëren van dit soort onzinnige acties. Niet ter lering maar wel tot vermaak leedvermaak dan.
   Jos Wokke

  2. Lees alle reacties
  3. VWS is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de RCC en dat beroep is afgewezen. Dat is de kern van de zaak die ik niet in het bericht terug zie.
   De uitspraak van de RCC hield in dat er sprake was van een reclamecampagne door de overheid en dat die campagne in strijd was met art.5 van de reclamecode, ofwel het vertrouwen in reclame heeft geschaad. Dit omdat VWS maar de helft van het verhaal vertelde. De spotjes gingen alleen over mensen voor wie weinig zou veranderen. Er was geen enkel spotje over situaties waarin mensen minder of helemaal geen zorg meer zouden krijgen. Dat heet gewoon misleiding.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.