Waar de nood aan de man is, blijf ik invallen als psychiater’

Met Cécile Gijsbers van Wijk krijgt Arkin een uitvoerend behandelaar in de raad van bestuur. Zij was er al directeur Zorgontwikkeling, Onderzoek en Kwaliteit. Gijsbers van Wijk is gepromoveerd als psycholoog en is daarna geneeskunde gaan studeren om psychiater te worden. Ze heeft ervaring met veel verschillende aspecten van het ggz-bedrijf.

Volgens het persbericht zijn ‘de veranderingen in de ggz’ aanleiding geweest om u door te schuiven naar de raad van bestuur. ‘De raden van toezicht en bestuur hebben – uiteraard in samenspraak met andere partijen in de organisatie en mijzelf – besloten dat het perspectief van de behandelaar en cliënt op bestuursniveau nog beter vertegenwoordigd moet zijn. Daarom is gekozen voor een psychiater in de raad van bestuur. Bestuursvoorzitter Jeroen Muller is psycholoog, maar werkt niet meer als uitvoerend behandelaar. Bij veel onderwerpen, bijvoorbeeld wachttijden, is het van belang dat een lid van de raad van bestuur vanuit de zorginhoud

0
655

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.