Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarborgfonds vernieuwt raad van toezicht

Stef van Delft
Victor Goedvolk is de nieuwe voorzitter raad van toezicht van het Waarborgfonds voor de Zorgsector. Hij volgt Jan Hamel op, die eind vorig jaar zijn werk beëindigde omdat zijn zittingstermijn was verstreken. Daarnaast kent de raad drie nieuwe leden: Peter van Lieshout, Mieke Ockhuizen en Jozien Bensing.
victor-goedvolk 400.jpg

De nieuwe voorzitter Victor Goedvolk (1944) was tot voor kort vice-voorzitter van de raad van toezicht van het Waarborgfonds. Hij is daarnaast lid van een aantal besturen en raden van commissarissen in zowel de publieke als in de private sector, onder andere de Nederlandsche Waterschapsbank NV en Urenco Ltd. In het verleden was hij lid van de hoofddirectie van Fortis ASR en plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Financiën.

Peter van Lieshout (1951) is zelfstandig adviseur en deeltijd hoogleraar Theorie van de Zorg aan de Universiteit Utrecht. Voorheen was hij lid van de WRR en directeur-generaal bij de ministeries van VWS en SZW. In de loop der jaren heeft hij al vele functies bekleed in adviesraden,  raden van toezicht en raden van commissaris. Momenteel bekleedt hij er nog zeven, onder meer bij Nictiz (voorzitter raad van toezicht) en woningbouwcorporatie De Alliantie (voorzitter raad van commissarissen).

Mieke Ockhuizen (1951) was tot april vorig jaar voorzitter raad van bestuur van ORO, een instelling voor gehandicaptenzorg in Zuid-Oost-Brabant. Ook zij heeft meerdere toezichthoudende functies, onder andere als bestuurslid bij de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging en bij de Mosae Zorggroep.

Jozien Bensing (1950) was lange tijd directeur van het NIVEL. Daarnaast was zij tot 2015 deeltijdhoogleraar Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zij is in het verleden bij zo’n vijftien organisaties betrokken geweest als toezichthouder. Daarnaast  heeft zij deel uitgemaakt van vele wetenschappelijke en maatschappelijke adviesraden en commissies. Momenteel is ze toezichthouder bij zes organisaties, waaronder TNO, de Consumentenbond en Medisch Spectrum Twente. Verder participeert ze in vijf wetenschappelijke adviesraden. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.