Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wachtlijsten en dure managers in jeugdzorg

Op 1 april stonden er ruim 3600 jongeren op wachtlijsten in de jeugdzorg, tegen 4100 in oktober 2007. Dat heeft minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) donderdag geschreven aan de Tweede Kamer.

Verder zijn er nog bijna 2300 kinderen die op jeugdzorg moeten wachten, maar tijdelijk andere hulp van de provincie krijgen. In januari waren dat er nog bijna 2500. De minister schrijft de Kamer dat hij meer wil weten over de toestand van deze kinderen. Een gedeelte krijgt vervangende hulp van jeugdzorg, anderen moeten bij gemeentelijk welzijnswerk of bij familie aankloppen. Maar sommige jongeren hebben harder hulp nodig dan anderen. Rouvoet wil daar meer inzicht in krijgen.

Interim-managers

RTL Nieuws maakte gisterenavond bekend dat interim-managers in de jeugdzorg vaak riante salarissen ontvangen. Ze verdienen gemiddeld 20- tot 30.000 euro per maand en zitten daarmee boven de Balkenende-norm van 170.000 euro per jaar, meldde het programma op basis van eigen onderzoek. Ook krijgen directeuren die moeten aftreden wegens falend management vaak tonnen mee aan afkoopsommen en vertrekpremies. RTL Nieuws bekeek jaarverslagen, jaarrekeningen en salarislijsten van de vijftien bureaus jeugdzorg. Kamerleden van CDA en PvdA noemen de bevindingen ‘zorgelijk’. Hoewel de afgelopen jaren extra geld naar de jeugdzorg ging, zijn daar nog steeds wachtlijsten. (ANP)

Lees ook

Wachtlijsten jeugdzorg blijven groeien

Wachtlijsten jeugdzorg op verschillende manieren geteld

Miljoenen voor problematische wachtlijst jeugd lvg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.