Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wachttijden tientallen procenten langer dan vorig jaar, noorden scoort slecht

De wachttijden bij de meeste ziekenhuizen zijn vele weken langer dan een jaar geleden. Driekwart van de veertien specialismen haalt de Treeknorm van vier weken niet. De regio noord scoort verreweg het slechtst.
wachten
Foto: apops / Fotolia
Premium

Dat blijkt uit onderzoek van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Dit artikel is complete onzin. Waarschijnlijk wordt de toegang tot de poli bedoeld met deze wachttijden. Wachttijden voor electieve chirurgie in het Noorden zijn tussen de 6 en 12 maanden. Wie verzint toch dit soort misleidende informatie, op sociale media noemt men dit fake news.

  2. Lees alle reacties
  3. Als de medische (ook wetenschappelijke) wereld niet onderkend, dat de snelle toename van incidenties van vrijwel alle leefstijlaandoeningen juist ook in de jongste generaties blijft doorstijgen, zal de “opvang” in de tweede lijn ernstig te kort blijven schieten.
   Het verdwijnen van preventiekennis in de brede geneeskunde en dus ook in het volk (de Gezondheidsleer wordt vanaf de jaren 60 niet meer onderwezen) laat nu bij kinderen en adolescenten zien, waar dat toe leidt. VerweyJonkers: 1,3 miljoen 0-25 jarigen in 2017 met al een of meer chronische diagnose. Daar zijn de blessures ( weer verdubbeld) en het motorisch en in cognitie achterblijven dan nog niet bij opgeteld. Corona prikte de ballon van “het beste Zorgsyssteem” definitief door. Want ook het zorgpersoneel komt uit die generaties, die het meest onder het ontbreken van preventiekennis bij ouders en in het onderwijssysteem geleden hebben. En branden, net al in het leger of in de topsport als eersten af. De viervoudige vergrijzing heeft, na de USA, ook ons land bereikt. De jeugd stormt de zorg binnen, maar aan de verkeerde kant.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.