Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Warande voldoet weer aan eisen IGZ

Redacteur Zorgvisie
Ouderenzorgorganisatie Warande in Zeist voldoet aan de aanwijzing die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in november 2016 heeft opgelegd. In april kreeg de zorgorganisatie daarnaast een last onder dwangsom opgelegd van de Inspectie.
Warande.jpg

Warande moest de medicatieveiligheid en cliëntendossiers op orde krijgen om onder de last onder dwangsom uit te kunnen komen. In december 2016 stelde de IGZ al vast dat de medicatieveiligheid op orde was, maar voor de cliëntendossiers gold dat destijds nog niet.

Dossiers Warande op orde
Inmiddels heeft de zorgorganisatie de dossiers wel op orde. Dat betekent dat er voor iedere cliënt een goed en actueel dossier is, dat een logisch verband bevat tussen de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van een cliënt en de invulling van zorg en behandeling, schrijft de IGZ. Omdat dit bij Warande nu goed is geregeld, is er geen last onder dwangsom meer opgelegd en is de aanwijzing opgeheven.

Zwarte lijst IGZ
Warande was een van de instellingen op de zwarte lijst van de IGZ. Naar aanleiding van de aanwijzing en de last onder dwangsom, stelde de raad van toezicht in april Peter Weda aan als interim bestuurder. Hij nam per direct de taken van bestuursvoorzitter Monique van Jaarsveld over. 

Dossier Governance In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties. Lees meer >>

Dossier Ouderenzorg In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.