Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Watson leert kijken naar medische beelden

Mark van Dorresteijn
Supercomputer Watson gaat binnenkort medische beelden bekijken en beoordelen. IBM wil dat mogelijk maken door de aankoop van medisch softwarebedrijf Merge.
Watson leert kijken naar medische beelden
Foto: IBM

Merge werd voor 1 miljard dollar door IBM overgenomen. Met de software van Merge kunnen CRT-scans beheerd worden. Door de integratie van beide technologieën moet Watson leren ‘zien’, vertelt IBM in een persbericht.

Watson

Watson is een supercomputer die grote hoeveelheden gegevens kan analyseren en gebruiken. Zo won de computer de spelshow Jeopardy en is inmiddels ook chefkok. Met de nieuwe aankoop wil IBM ervoor zorgen dat Watson ook nieuwe medische beelden kan vergelijken met vorige beelden van dezelfde patiënt of met gelijkwaardige gevallen, om veranderingen of afwijkingen op te sporen. De gezondheidszorg is voor IBM een nieuwe markt waarin het probeert een grote speler te worden. Het bedrijf kampt al dertien kwartalen op rij met een dalende omzet en probeert onder meer op deze manier het tij te keren.

Merge

Het softwareplatform van Merge wordt gebruikt op ruim 7500 ziekenhuislocaties wereldwijd en in grote farmaceutische organisaties. Volgens IBM kunnen al deze organisaties straks de Watson Health Cloud gebruiken om nieuwe inzichten op te doen.

Innovatie

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. Hoe verschillende zorginstellingen of ondernemers hun weg vinden, leest u in het dossier innovatie.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.