Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘We gaan het huisartsenvak weer sexy maken’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Met de ondertekening van het Integraal Zorgakkoord (IZA) luidden de huisartsen 2023 in. In rap tempo werd Meer Tijd voor de Patiënt, het ANW-actieplan en de Visie eerstelijnszorg 2030 opgetuigd. Aard Verdaasdonk, voorzitter ad interim van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), blikt terug op afgelopen jaar.
Foto: Ditta van Gent fotografie
Premium

Vanaf maandag 11 december publiceert

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Beste Aad, je stelt: “Uiteraard blijft er een groep huisartsen die geen eigen praktijk wil en kiest voor patiënthouderschap door zich in loondienst aan een vaste populatie te verbinden. Wellicht ligt daar een rol voor commerciële organisaties. Zolang het geld in de huisartsenzorg maar in de huisartsenzorg blijft.” Volgens mij is een veel betere oplossing een Stichting, zoals zeer gebruikelijk in de zorg. Dan kun je zeker zijn dat het geld in de zorg blijft. Dat is ook veel aantrekkelijker voor huisartsen in loondienst, die willen zeggenschap en niet voor aandeelhouders werken.
   Paulien van Hessen, bestuurder Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.