Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Website CZ toont gegevens van 50.000 aanvragers

Zorgverzekeraar CZ gaat diep door het stof omdat de gegevens van 50.000 aanvragers van een zorgverzekering via internet, in te zien waren. Het ging om de informatie die mensen invulden om een offerte te krijgen. "Dommer en stommer had het niet gekund", bevestigde een woordvoerder vrijdag een bericht daarover in het AD.

Volgens de woordvoerder ontdekte een hacker vorige week vrijdag een lek in het systeem. “En was zo vriendelijk ons daarvan op de hoogte te stellen.” Maar CZ verzuimde onmiddellijk adequate maatregelen te nemen.

Vitale delen

CZ heeft enkele ‘vitale delen’ van de site voorlopig helemaal afgesloten. Daar zouden klanten last van kunnen ondervinden. In de loop van vandaag zouden alle functies van de website het weer moeten doen, inclusief het aanvragen van een offerte. De verzekeraar heeft CZ verzuimde onmiddellijk adequate maatregelen te nemen.”>een webpagina gemaakt om vragen van klanten te beantwoorden. (ANP)

Lees ook:

Zorgverzekeraar kan niet overleven

Eerste zorgpremie 2008 bekend

Zorgvezekeraars geven meer sturing aan verzekerden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.