Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Websites zorgverzekeraars zijn slecht toegankelijk

Annelies Vermeulen
Stichting Accessibility heeft de websites van tien zorgverzekeraars onderzocht op de algemene bouwkwaliteit voor mensen met een functiebeperking en senioren. Niet één van de websites voldoet aan de minimale toegankelijkheidseisen.
Websites zorgverzekeraars zijn slecht toegankelijk

De onderzochte websites hebben flinke knelpunten, zoals geen beschrijving bij afbeeldingen en geen auditieve beschrijving of ondertiteling bij belangrijke video’s. Hierdoor missen zowel blinde als dove gebruikers informatie. Op maar drie van de tien websites kon gebruik worden gemaakt van alle onderdelen zonder scripts. Veel bedrijven en gebruikers hebben scripts uit staan omdat deze het risico op een computervirus vergroten. Ook ondersteunen veel mobiele toestellen geen scripts. Daarnaast lijkt het erop dat er weinig kwaliteitscontrole op de websites plaatsvindt. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

UMC Utrecht opnieuw beste ziekenhuiswebsite

Zorgverzekeraars gaan e-healthkrachten bundelen

Inkoopgids zorgverzekeraars op internet

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een kwaliteitseis voor de zorgverzekeraars lijkt me hier dan ook wel op zijn plek. Gaan we leuk zelf allerlei eisen bedenken waaraan deze verzekeraar naar onze mening moet voldoen om het predikaat “goed” te ontvangen. Doen ze tenslotte ook op dezelfde manier bij specialisten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.