Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Week 50: Slot

Eindredacteur
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 50: Slot


20-12-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Ha Eric,

Wat een ellendige week! Eerst knallende ruzie thuis. Moeder de vrouw in alle staten, er viel geen zinnig woord mee te wisselen. Het enige wat ze kon uitbrengen was: ‘Eruit! Eruit!’. Je kent haar, maar zo erg hebben we het nog niet meegemaakt. Van een psychiater wilde ze niet horen, ze vond dat ik er zelf eentje nodig had. Wat denk je, uiteindelijk moest ik mijn spullen pakken en ben naar Adriane gegaan. Die maakte het nog gekker. ‘Wat kom je doen?’ vroeg ze ,alsof ze dat niet aan mijn koffer kon zien. Toen ik zei dat ik wilde helpen om ons kind ter wereld te brengen, beweerde ze dat het helemaal niet van mij is. Mijn broek zakte af!Ik had al langer de indruk dat ze de weg kwijt was, maar had niet gezien dat het zo erg was. Uiteindelijk kwam ik in een Bastionhotel. Troostelozer bestaat niet, slechtere whisky ook niet. In de wc uitgegleden, mijn kop zag er niet uit. Ben toen maar wat dagen in dat hotel gebleven. Van roomservice hebben ze bij Bastion niet veel begrepen. Laat staan van leuke Poolse schoonmaakstertjes.

Een borrel vanmiddag?

Groeten,

Guus


20-12-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugène,

Ook ik vind het jammer dat het afgelopen week niet lukte om alvast bij te praten en zoals jij het noemde ‘de verwachtingen te managen’. Ik had een stevige griep. Hier toch alvast wat input voor het managen van je verwachtingen bij het beoordelingsgesprek van vanmiddag.

Wat ging goed?

 • De financiën zijn weer in control. Na het dramatische jaar 2009 en het forse tekort dat wij in 2010 verwachten, is voor 2011 slechts een bescheiden tekort voorzien. Uiteraard verwachten we wel dat de kortingen van VWS niet doorgaan. Als we niet meer op de rechtstaat kunnen vertrouwen dan houdt alles op.
 • Verbeterprogramma’s met Theory of Constraints en Lean succesvol opgestart. McKinsey gecoacht.
 • Invloed in Den Haag aangewend (Wilders, Vietsch, Agema, Van der Veen) om tot een goed regeerakkoord te komen.
 • Opzet doelgroepenpoli (roken, obstipatie, buitenlanders, kinderoncologie).

Wat kan beter?

  • Financiële performance. We weten waar we staan – helaas is dat nog negatief. Dat kan beter, zie ook de volgende twee punten.

  • Budgetdiscipline RvB.
  • Steun van de RvB voor het verbeterprogramma.Waar is je leiderschap, Eugene?
 • Groeten,

  Guus


  21-12-2010

  Van: guus.roodt126@gmail.com

  Aan: bischot@vandoorne.com

  Geachte mevrouw Bischot,

  Help mij! Men probeert mij kapot te maken. Mijn naam is Roodt, succesvol controller van Medisch Centrum Centrum maar vanwege mijn bescheiden aard niet opgenomen in de Top-99 van zorgmanagers. U kent mij natuurlijk. Afgelopen week stuurde mijn vrouw mij het huis uit. Ik wilde naar een goede vriendin om weer op adem te komen, maar zij wees mij zonder mededogen de deur hoewel wij in verwachting zijn. Wat zij weer ontkent, maar ze is in de war want ze beweert dat mijn kind niet van mij is. Toen ik bij mijn maatje, voorzitter van de medische staf, even op verhaal wilde komen zat mijn vriendin bij hem op schoot. Gisteren is mij door de Raad van Bestuur van mijn ziekenhuis ontslag aangezegd. Hij beweerde dat de ontslagvergoeding tegenwoordig nog geen jaarsalaris is en dat het met mijn correctiefactor nog geen fractie daarvan is. Er is evident een complot gaande met als doel mij te vernietigen. Ik doe een beroep op u en de rechtstaat!

  Hoogachtend,

  Guus Roodt RC

  Controller


  22-12-2010

  Van: guus.roodt126@gmail.com

  Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

  Eugène,

  Ik ben nog perplex over de stap die jij wilt nemen. Inmiddels heeft een advocaat zich over de zaak ontfermd. Naar het zich laat aanzien zal de schadevergoeding een bedrag met zes nullen benaderen.

  Groeten,

  Guus


  23-12-2010

  Van: guus.roodt126@gmail.com

  Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

  Adriane,

  Waarom heb jij mij niet verteld dat je bij Eric intrekt? En voor mij is nergens plaats in de herberg… Als je maar niet denkt dat je straks weer bij mij kunt komen aankloppen!

  Guus


  24-12-2010

  Van: guus.roodt126@gmail.com

  Aan: bischot@vandoorne.com

  Geachte mevrouw Bischot,

  Nee, ik heb het FD van vandaag niet gelezen. Het is voor mij een volslagen verrassing dat Medisch Centrum Centrum surseance van betaling heeft aangevraagd. Dat er de laatste dagen sprake is van evident mismanagement was overduidelijk, maar dat ze het zo bont hebben gemaakt is verbijsterend. Uw suggestie dat een claim hierdoor geen kans heeft kan ik niet volgen. Ik betaal u toch niet voor niets? Ik stel voor dat we de afspraak over uw gage herzien. Wat dacht u van een aandeel van tien procent van de vertreksom?

  Vriendelijke groeten,

  Guus Roodt

  Controller


  24-12-2010

  Van: guus.roodt126@gmail.com

  Aan: info@klausschmitt.nl

  Geachte heer Schmitt, beste Klaus,

  U kent mij wellicht nog van onze mailwisseling van een maand geleden. Graag zou ik eens langskomen om met u van gedachten te wisselen over een nieuwe carrièrestap. Nadat ik met succes alles gegeven heb om van een zieltogend ziekenhuis in het midden van het land weer een gezonde onderneming te maken, heb ik besloten om de consolidering van mijn successen aan een opvolger over te laten. Ik heb overigens vernomen dat door enkele blunders van de bestuurder de betreffende organisatie zeer recent weer in problemen is gekomen, wellicht is dat ook u bekend. Het is alsof een kind van je wordt weggenomen, ik kan er nauwelijks over uit. Hoe dan ook, graag kom ik langs om eens te sparren over mijn volgende stap. Mijn agenda is flexibel.

  Hoogachtend,

  Guus Roodt RC

  Controller

  8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Heel vermakelijk, de mail-wisseling van Guus Roodt die nu eindigt. Fictie met een soms hoog werkelijkheidsgehalte. Wat een gesjoemel, wat een onoprechtheid, wat een egocentrisme, wat een arrogantie. Heel leerzaam. Zou het overkomen bij de mensen die er model voor staan?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.