Weinig steun voor nieuw plan bekostiging wijkverpleging

Onderzoeksbureau Gupta adviseert de bekostiging van de wijkverpleging te baseren op het aantal geleverde uren zorg per week en het opleidingsniveau van zorgverleners. Veldpartijen vinden het maar niets. Ze vinden dat de verpleegkundige en de zorgvraag centraal moeten staan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wmo
Foto: Fotolia

Het nieuwe voorstel is niet wat zorgverzekeraars, zorgaanbieders en de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden een jaar geleden voor ogen stond. Veldpartijen willen dat het nieuwe bekostigingsmodel de zorgvraag van mensen en het vakmanschap van verpleegkundigen centraal stelt. De verpleegkundige stelt een diagnose en op basis daarvan valt een cliënt automatisch in een van de drie zorgpakketten (licht, matig en zwaar). Het model zou zo goed aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van verpleegkundigen. Onderzoeksbureau SiRM schetste in een rapport eind maart 2015 de contouren.

Gupta: helft patiënten komt in verkeerde pakket
Daarna heeft het ministerie een ander onderzoeksbureau opdracht gegeven

0
129

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.