Weinig steun voor nieuw plan bekostiging wijkverpleging

Onderzoeksbureau Gupta adviseert de bekostiging van de wijkverpleging te baseren op het aantal geleverde uren zorg per week en het opleidingsniveau van zorgverleners. Veldpartijen vinden het maar niets. Ze vinden dat de verpleegkundige en de zorgvraag centraal moeten staan.
Wmo
Foto: Fotolia

Het nieuwe voorstel is niet wat zorgverzekeraars, zorgaanbieders en de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden een jaar geleden voor ogen stond. Veldpartijen willen dat het nieuwe bekostigingsmodel de zorgvraag van mensen en het vakmanschap van verpleegkundigen centraal stelt. De verpleegkundige stelt een diagnose en op basis daarvan valt een cliënt automatisch in een van de drie zorgpakketten (licht, matig en zwaar). Het model zou zo goed aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van verpleegkundigen. Onderzoeksbureau SiRM schetste in een rapport eind maart 2015 de contouren.

Gupta: helft patiënten komt in verkeerde pakket
Daarna heeft het ministerie een ander onderzoeksbureau opdracht gegeven

0
101

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.