Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Werk met hart voor de ggz’

Redacteur Zorgvisie
De menselijke maat moet worden teruggebracht in de geestelijke gezondheidszorg. Dat vinden de bedenkers van De Nieuwe GGZ. Daarom hebben zij deze Week van de Zorg & Welzijn uitgeroepen tot Week van De Nieuwe GGZ, geheel in het teken van de menselijke maat.
Psych400.jpg
Fotolia.

De Nieuwe GGZ is een initiatief van een aantal experts die de geestelijke gezondheidszorg willen vernieuwen. Een half jaar geleden brachten zij een pamflet uit, waarin ze pleitten voor een meer op herstel en zelfredzaamheid gerichte ggz. De bedenkers van het initiatief willen het zorgaanbod beter laten aansluiten op de behoeften van mensen met psychische klachten.

Hart voor de nieuwe ggz
Om de geestelijke gezondheidszorg meer mensgericht te maken, organiseren de initiatiefnemers, samen met Remke van Staveren, Compassion for Care en de VvAA deze week onder meer het symposium HART voor de GGZ. Tijdens dit symposium op 15 maart zullen onder anderen psychiater en hoogleraar Jim van Os, GGNet-directeur Mirjam Schleijpen en Nanette Waterhout, ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord aan het woord komen. ‘De zorg begint bij ons zorgverleners, in relatie tot onze patiënten of cliënten’, zegt Remke van Staveren. ‘We moeten van ‘hoe dan?’ naar ‘doe dan!’ Met dit symposium inspireren we zorgverleners om de zorg te blijven geven zoals zij die zelf ook willen ontvangen.’

Dossier geestelijke gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.