Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Werkdruk steeds vaker reden om te vertrekken voor zorgmedewerker

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Werkdruk en onvoldoende ondersteuning door het management blijven de belangrijkste redenen voor zorgmedewerkers om hun baan op te zeggen, ondanks dat dit al langer erkend wordt. Van initiatieven om de werkdruk te verlagen en om goed werkgeverschap te stimuleren in de zorg merken de medewerkers die van baan wisselen nog maar weinig van.
Vertrekkende Verpleegster 660440
© SDI Productions / Getty Images / iStock
Premium

De werkdruk is zelfs een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Bij 10% vacatures, 10 % verzuim en vakantiepiek is de werklast te hoog en dient deze afgeschaald te worden. Op=Op beleid is noodzakelijk om de restcapaciteit intact te behouden, dat is een oude wijsheid die op het bordje van de bestuurder ligt. Geen adviseurs inhuren, geen praatjes, maar nu handelen. Daarna zoeken naar oplossingen of zelf afscheid van de organisatie nemen, toch?

  3. Het is al vanaf 1972 bekend dat er te weinig handen aan bed zijn. Toen renden verplegenden en verzorgenden de straat op en smeekten om meer handen aan bed. Verscheidene acties volgden, niets hielp/helpt. De beroepsverenigingen en vakbonden van verpleegkundigen en verzorgden zijn nu eenmaal niet in staat om een strategie te bedenken om alleszins redelijke eisen af te dwingen. Ze zijn nog niet eens in staat gezamenlijk en eensgezind op te trekken. In mooie praatjes verkopen krijgen ze van mij een tien.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.