Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werkstraf oud-directeur wegens fraude

MAARSSEN – Voormalig directeur Ybert van der Kraats van de (toenmalige) Stichting Ouderenvoorzieningen ‘s-Graveland (zorgcentra Oudergaard en Huize Brugchelen) is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur.

Van der Kraats heeft over de periode januari 2000 tot juli 2005 een bedrag van in totaal 88.935 euro verduisterd. Dit geld had hij naar eigen zeggen nodig voor zijn zieke zwager. De verduistering kwam aan het licht toen de raad van toezicht onderzoek liet doen naar onverklaarbare kasopnamen en posten in de boekhouding.

Fout

“Ik besef nu met hoeveel geld ik gespeeld heb”, verklaart Van der Kraats tegenover De Gooi en Eemlander. “Ik heb er spijt van. Ik heb een fout beroep en een foute baan gehad. De zorg is niets meer voor mij.”

Van der Kraats heeft nog niets terugbetaald ofschoon hij een jaar geleden een civiele procedure verloor van Auxilium Zorg en Welzijn, de nieuwe naam van Ouderenvoorzieningen ’s Graveland na de fusie met Zorgcentrum Gooiers Erf in Hilversum. “Er ligt een vordering, maar het is de vraag of we nog geld zien”, verklaart bestuursvoorzitter Johan Olij. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.