Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Westfriesgasthuis schuldig aan dood baby

In het Westfriesgasthuis in Hoorn is een baby vlak na de bevalling overleden na een serie fouten van het dienstdoende medisch personeel. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis woensdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het Noordhollands Dagblad.

De ouders van de gestorven baby Biendiya Ramgoelam deden na de bevalling in mei aangifte tegen de gynaecoloog die de geboorte leidde. Na de gebeurtenissen stelde het ziekenhuis een onderzoek in dat werd geleid door een gynaecoloog uit het UMC Utrecht. Hieruit bleek dat het ziekenhuis schuldig is aan de dood van het kindje.

Inspectie Westfriesgasthuis

Eerder meldde de Inspectie al dat zij een onderzoek had ingesteld na het overlijden van een baby in mei dit jaar. Vandaag maakte de IGZ bekend dat zij begin augustus een tweede melding kreeg over het overlijden van een baby. Los van deze twee calamiteiten kreeg de inspectiedienst nog twee ‘serieuze meldingen’ binnen. Over de aard hiervan wilde de Inspectie niets zeggen.

Gynaecoloog niet ontslagen

De zegsvrouw van het ziekenhuis bevestigde ook dat de gynaecoloog nog gewoon aan het werk is. De verloskundige die bij de bevalling betrokken was heeft zich na de bevalling ziek gemeld en is nog steeds thuis, zo meldde de woordvoerster.

Maatregelen

Het Westfriesgasthuis stelt een onderzoek in of er voldoende personeel werkt op de afdeling verloskunde van het ziekenhuis. Een gynaecoloog van het UMC Utrecht gaat de acht gynaecologen van het ziekenhuis in de Noord-Hollandse gemeente de komende drie maanden begeleiden. Inmiddels zijn de afspraken en procedures op de afdeling verloskunde aangescherpt. Zo gaan de gynaecologen voortaan drie keer per dag op vaste tijden om de tafel zitten om zaken aan elkaar over te dragen. (ANP)

Lees ook:

Bestuur machteloos tegen kussende internist

Inspectie kan falende arts tijdelijk schorsen

Klink legt ‘zwarte lijst’ aan van falende artsen

Ombudsman duikt in medische missers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.