Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Wethouder waarschuwt thuiszorgorganisatie TSN

Mark van Dorresteijn
Wethouder Van Daalen van de gemeente Amersfoort heeft Thuiszorg Service Nederland (TSN) gewaarschuwd dat de organisatie orde op zaken moet stellen. Donderdag voert hij een gesprek met de TSN-directie en wil hij afspraken maken. Dat meldt DeStadAmersfoort.nl.
Wethouder waarschuwt thuiszorgorganisatie TSN

Thuiszorgorganisatie TSN heeft sinds 1 januari 2010 het werk en de ruim 400 medewerkers van Amant huishoudelijke hulp overgenomen. Uit reacties die bij het meldpunt van de Socialistische Partij (SP) binnenkwamen, blijkt dat TSN in sommige gevallen de salarissen niet (volledig) heeft uitbetaald. Werknemers klagen dat ze sinds 1 januari lagere reiskosten krijgen en minder loon. Ook de communicatie met het hoofdkantoor in Almelo verloopt moeizaam en onbevredigend, vinden de werknemers. De SP wilde uitleg van de wethouder over de situatie bij TSN. Volgens de wethouder staat de kwaliteit van de dienstverlening op dit moment niet onder druk. Van Daalen kwam met zijn uitspraken tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond.

Meldpunt SP

Twee weken geleden schakelde de Amersfoortse SP-afdeling een meldpunt in voor oud-medewerkers van Amant. Nadat zij overgegaan zijn naar TSN, zouden de salarissen niet of niet volledig betaald zijn, zegt lokaal SP-lid Ad Meijer tegen Zorgvisie. “Medewerkers moeten zelf gegevens verstrekken in een online computersysteem van TSN. De gemiddelde thuiszorgmedewerker is geen held in computersystemen, dus daar ontstaan problemen.” Ook speelt volgens het SP-lid een andere vorm van urenadministratie een rol bij de problemen.

Ten onrechte

TSN laat weten dat de insinuaties ten onrechte zijn en dat zij juist heel veel voorschotten betaald hebben. Financieel directeur Huub Gerard laat desgevraagd weten dat het computersysteem van Amant vol zat met vervuilde informatie. “Dat maakt het lastig. Maar voorzover wij weten is iedereen betaald.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

TSN wil fuseren met Amant

‘Steungeld thuiszorg Amant moet terug naar gemeente Amersfoort

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Sinds januari 2009 werk ik al voor deze thuiszorg organisatie.
    Heb de eerste 4 maanden geen loon ontvangen en een halfjaar geen reiskosten. Het laaste halfjaar van 2009 weer geen reiskosten daarna voorschot en nu weer vanaf jan. 2010 geen reiskosten.
    Het is daar echt een zootje.
    Gewerkte uren kloppen niet, urenbriefjes worden ze kwijt en ga zo maar door.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.