Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wetsvoorstel BSN aangenomen

MAARSSEN - De Tweede Kamer heeft vorige week het wetsvoorstel gebruik van het burgerservicenummer (BSN) in de zorg aangenomen. Invoering van het BSN is de eerste stap op weg naar het elektronisch medicatiedossier en het waarneemdossier huisartsen.

Gebruik van het BSN vermindert het aantal fouten bij het uitwisselen van cliëntgegevens, maakt declareren eenvoudiger en helpt identiteitsfraude voorkomen. Zorgverleners mogen het BSN alleen gebruiken bij het uitwisselen van medische gegevens als gecontroleerd is dat het nummer bij een bepaalde persoon hoort met behulp van een paspoort of rijbewijs.

Vergewisplicht

De Tweede Kamer heeft vorige week ook een motie aangenomen om de identificatieplicht voor huisartsen te vervangen door een vergewisplicht. Deze gaat gelden voor bekende patiënten die op het moment dat de wet in werking treedt al in behandeling zijn. Dit punt moet, ook voor andere eerstelijnszorgaanbieders, nog worden uitgewerkt. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Lees ook:

Huisartsen tegen burgerservicenummer

Wbsn-z begin 2007 van kracht

Invoering van BSN levert miljoenen op

Softwareleveranciers: EMD onuitvoerbaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.