Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Whitepaper: optimale overdracht verpleegkundige patiëntgegevens

Mark van Dorresteijn
Het Nictiz heeft een whitepaper uitgebracht met oplossingen en tips om verpleegkundige patiëntgegevens elektronisch over te dragen. De whitepaper is ontstaan in samenwerking met V&VN en ActiZ.

De whitepaper ‘Tips voor een efficiënte overdracht van verpleegkundige gegevens’ geeft tips voor zorginstellingen en ICT-leveranciers om het elektronisch overdrachtsbericht in de praktijk te implementeren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een standaard overdrachtsbericht opgesteld door de zorgsector.

Verpleegkundige overdrachten

Jaarlijks vinden circa 300.000 verpleegkundige overdrachten plaats in Nederland. Tijdens de weg die een patiënt aflegt door de zorgketen zijn meerdere instellingen en disciplines bij de zorg betrokken. Uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ, 2011) blijkt dat de grootste risico’s in de zorg ontstaan door knelpunten in de informatie-uitwisseling bij de overdracht. Dossiers zijn niet actueel, niet compleet en bevatten niet altijd de informatie die voor de zorgverleners relevant is. Een goede overdracht is noodzakelijk om de continuïteit en coördinatie van zorg te waarborgen. (Zorgvisie ict)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.