Wijkverpleging staat financieel onder water’

Het gaat financieel gezien slecht met de wijkverpleging. De gecontracteerde tarieven staan voor het derde jaar op rij onder druk en veel partijen kunnen dat niet meer aan, meldt ActiZ op basis van eigen onderzoek.
Financieel-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

‘Je ziet de stress in de sector’, zegt Rob Stam, ActiZ-bestuurslid en bestuurder bij wijkverplegingsorganisatie Thebe. Hij doelt daarmee vooral op de stress die wordt veroorzaakt door financiën. Uit de jaarlijkse rapportage Zorgcontractering Wijkverpleging 2017 blijkt dat de zorgorganisaties voor het derde jaar op rij te maken krijgen met tarief- en volumekortingen. ‘De overgang van de AWBZ naar de Wlz is voor onze sector eigenlijk heel goed gegaan. Veel partijen hebben in zorgvuldig overleg zorg afgebouwd en nieuwe doelgroepen, zoals mensen uit de ggz en gehandicaptensector die in de wijk zijn komen wonen, probleemloos geabsorbeerd. Je zou zeggen: daar

1
557

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.