Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wil van der Kruijs nieuwe voorzitter Unie KBO

Mark van Dorresteijn
Wil van der Kruijs is op 19 december benoemd tot de nieuwe voorzitter van Unie KBO, de grootste ouderenorganisatie in ons land.
Wil van der Kruijs nieuwe voorzitter Unie KBO

Van der Kruijs is de oprichter van Van der Kruijs, partner in executive search en was daar met name actief in het zoeken naar bestuurders van overheids- en maatschappelijke organisaties. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als directeur Personeelszaken bij het Ministerie van Landbouw en Visserij en de gemeente Rotterdam. Van der Kruijs heeft een uitgebreide bestuurservaring, waaronder zeven jaar als bestuurslid van de Zonnebloem en vier jaar als voorzitter van de Nederlandse Patiënten/Consumenten Federatie (NPCF). Sinds twee jaar is hij voorzitter van het CDA in Noord-Brabant.

Menselijke maat

De nieuwe voorzitter kijkt met veel vertrouwen uit naar het voorzitterschap van de Unie KBO en daarmee naar een sterke belangenbehartiging voor de ouderen in ons land. ‘Maar dan wel vanuit een menselijke maat’, aldus Van der Kruijs. ‘Alleen als we ouderen die menselijke maat, die geborgenheid bieden, ontstaat er ruimte voor het meedenken over de grote en ongewisse vraagstukken van onze tijd.’  En die grote vraagstukken zijn er volgens Wil van der Kruijs. Zo wees hij in zijn aanvaardingsspeech op de toenemende eenzaamheid onder vooral ouderen en de solidariteit in onze samenleving die steeds meer onder druk staat. ‘Ik vind het van belang, dat we de verschillen tussen groepen ouderen niet verdoezelen en dat we de verschillen tussen de groep welgestelden en de groep kwetsbare ouderen expliciet benoemen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.