Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wilders niet welkom in Haags verzorgingshuis

De televisiestage die Geert Wilders morgen zou gaan lopen voor het programma Een Vandaag is afgelast. De PVV-leider is niet welkom in de Haagse verpleeg- en verzorgingshuizen waar hij zou gaan filmen.
Wilders niet welkom in Haags verzorgingshuis

Huisdieren

Wilders zou in de serie ‘Fractievoorzitters op Stage’ verslag doen van het project Ouderen en Huisdier in Den Haag. Hij wilde bewoners en directieleden van verzorgingshuizen en aanleunwoningen interviewen over de positieve aspecten van het houden van huisdieren.

Wilders koos het thema voor zijn stage zelf en regelde ook zelf de afspraken.

Koranverbod

De verzorgingshuizen wilden wel meewerken, maar de directie van de Stichting Florence, koepelorganisatie van Haagse verpleeg- en verzorgingshuizen, ging op het laatste moment niet akkoord. Reden om Wilders te weigeren waren zijn recente uitlatingen over de islam.

Afgelopen woensdag nog pleitte Wilders voor een Koranverbod omdat het boek volgens hem aanzet tot haat en geweld.

Respect voor bewoners

De directie van de Stichting Florence zegt te handelen ‘uit respect voor de vele islamitische bewoners en medewerkers van haar tehuizen’. Zij vreesde namelijk ‘naar aanleiding van de reacties van cliënten en medewerkers’ dat de komst van Wilders commotie zou veroorzaken. Florence weigerde vervolgens de stage om ‘onnodige onrust voorkomen’. Verder laat de directie weten geen enkele mening te willen geven over de ideeën van de heer Wilders.

Schande

Wilders betreurt het dat zijn stage en daarmee het item in EenVandaag niet doorgaat. Iedereen was volgens hem enthousiast, ook de deelnemende verzorgingshuizen. Wilders: “Het is schande dat de Stichting Florence roet in het eten heeft gegooid. Die bewijst zijn bewoners daarmee geen dienst”. (ZorgVisie-Carina van Aartsen )

Links:

Partij voor de vrijheid

Een Vandaag

Stichting Florence

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.