Willy Spaan Zorgmanager van het Jaar 2014

Willy Spaan, bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2014. Hij neemt de titel over van bestuursvoorzitter Olof Suttorp van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout, de winnaar van vorig jaar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Willy Spaan Zorgmanager van het Jaar 2014
Foto: Reed/Koos Groenewold

De uitslag is donderdag bekendgemaakt door juryvoorzitter André Rouvoet tijdens een congres van vakblad Zorgvisie in Haarlem. Willy Spaan heeft de bij de prijs behorende Zorgvisie Excellence Trofee in ontvangst genomen.

De andere kandidaten voor de prijs waren Jan Kimpen, bestuursvoorzitter van UMC Utrecht en Jeroen den Oever, bestuursvoorzitter van Fundis uit Gouda. Fundis verleent zorg aan ouderen en chronisch zieken.

No-blame veiligheidscultuur

Spaan ontvangt de prijs omdat hij zich de afgelopen jaren op vele fronten actief heeft ingezet om een nieuwe koers voor zijn organisatie uit te zetten. ‘Hij heeft een “no-blame” veiligheidscultuur ingevoerd waarin incidenten en calamiteiten zonder

0
55

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.