Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim de Bie volgt Kees Wolse op bij Elkerliek

Wim de Bie start per 1 oktober als interim lid van de raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis. De Bie is hiermee de tijdelijke opvolger van financieel bestuurder Kees Wolse die overstapt naar het Spaarne Gasthuis.
Wim de Bie volgt Kees Wolse op bij Elkerliek
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Wim de Bie heeft ruim 28 jaar ervaring als ziekenhuisbestuurder. Zo werkte hij ondermeer 26 jaar als bestuurder bij de Sint Maartenskliniek (1982-2008) in Nijmegen. Vanaf 2009 is hij actief als interim bestuurder/adviseur. Intentie is dat hij bij het Elkerliek ongeveer een half jaar blijft. Dan is naar verwachting een definitieve opvolger voor Kees Wolse aangesteld.

CV

Recent was Wim de Bie interim bestuurder bij de Saxenburgh groep, onder meer eigenaar van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Daarnaast voert hij veel adviesopdrachten uit zoals het opstellen van businessplannen voor bijvoorbeeld nieuwbouw, het begeleiden van fusies en het begeleiden van maatschappen naar zelfstandigheid.

Gezond ziekenhuis

Vanuit verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies heeft Wim de Bie al eerder kennisgemaakt met het Elkerliek ziekenhuis. ‘Groot voordeel is dat het Elkerliek een financieel gezond ziekenhuis is. Mijn beeld is dat het een kwalitatief goed en degelijk ziekenhuis is met een sterke positie in de wijde regio en uitstekende relaties met huisartsen en andere ketenpartners’, aldus De Bie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.