Winter: ‘Als dit salaris niet mag, pas ik het neerwaarts aan’

Ziekenhuisbestuurder Loek Winter is niet alleen bestuurder van het Slotervaartziekenhuis maar ook van de MC Groep. De salarissen van beide bestuursfuncties komen individueel niet boven de Normering Topinkomens (WNT) uit maar bij elkaar opgeteld wel. Kan dit door de beugel?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
loekwinter400.jpeg

In een brief aan Kamerleden Lea Bouwmeester en John Kerstens (PvdA) die gisteren is verschenen, beantwoordt minister Edith Schippers (VWS) vragen over de inkomens van het bestuur van het Slotervaartziekenhuis en de MC Groep. Bestuurders Loek Winter en Willem de Boer van het Slotervaartziekenhuis verdienen in 2014 136.280 euro met een deeltijdfactorpercentage van 75 procent. Bij de MC Groep, waaronder het MC Zuiderzee, MC Emmeloord en MC Dronten vallen, ontvangen de heren 145,422 euro voor een deeltijdfactorpercentage van 77 procent. De hamvraag luidt: ‘Zijn deze betalingen over 2014 van bij elkaar zo’n 281.702 euro per persoon, met een deeltijdfactorpercentage van

0
669

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.