Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Winter stapt in apothekersmarkt

Zorgondernemer Loek Winter staat op het punt de apothekersmarkt te betreden door een aantal apotheken over te nemen. Dat zegt hij in een interview met vakblad Farma Magazine. De MC Groep van Winter heeft bovendien een nieuw contract met een Duits bedrijf dat op grote schaal cytostatica, oftewel chemokuren, voorbereidt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Winter stapt in apothekersmarkt
Foto: MC Groep

Hoe de apotheekovernames eruit zien en om hoeveel apotheken het gaat, wil Winter nog niet bekend maken in Farma Magazine. Maar zijn visie op de apothekerswereld komt wel naar voren in het interview. Het is een visie van kostenefficiëntie door grootschaligheid. Winter: ‘Apotheken hebben maar een kans om te overleven: ombouwen van stadsapotheek tot mega-apotheek. In plaats van 10.000 meer dan 30.000 patiënten bedienen. Mijn advies aan de huidige generatie apothekers: laat direct alles vallen. Ga meteen aan de slag met het bouwen van die mega-apotheek. Alleen dan heb je iets te betekenen in je regio. En reduceer de

3
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Wat je ver haalt lijkt altijd lekkerder.
    Echter, ook in Nederland zijn onder GMP condities opererende gespecialiseerde bereidingsapotheken die dezelfde producten – cytostatica – maar ook parenterale voeding, intravitreale injectiespuitjes, e.d. kunnen leveren.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.