Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wlz-cliënten verliezen hun huishoudelijke hulp

Er spelen zich grote drama's af bij mensen van wie de huishoudelijke hulp per 1 april 2017 overgaat naar de Wet langdurige zorg (Wlz). Dat zegt bestuurder Berend Raap van Stichting Alphatrots. Het gaat om mensen die via het Modulair Pakket Thuis (MPT) zorg in de thuissituatie ontvangen.
thuishulpfotolia400.jpg
Premium

De Verenging Nederlandse Gemeenten (VNG)

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ja, hoezo CLIENT CENTRAAL! Door de kanteling AWBZ naar Wmo gaat het vooral om bezuinigen/efficiency over de rug van o.a. ouderen ALS gemeenten niet innovatief omgaan met hun aanbestedingen. Nog even en je moet op je oude dag verhuizen naar een gemeente, die bij past/aansluit bij je ziekte. Dus naast shoppen Zorgverzekering ook een gemeente.

  2. Lees alle reacties
  3. Mijn schoonmoeder heeft ziekte van Alzheimer en sinds april 2016 een Wlz indicatie. We hebben gekozen voor modulair pakket thuis omdat de huishoudelijke zorg al jaren goed wordt verzorgd en we voor de rust van mijn schoonmoeder niet te veel wisselingen willen in de zorg. Het zorgkantoor schrijft een brief over de wetswijziging met de tekst 'u hoeft niets te doen'. Inmiddels zijn we meer dan 30 mails en talloze telefoongesprekken verder. De zorgaanbieder die huishoudelijke zorg levert is bereid via onderaannemerschap de zorg te continueren. De zorgaanbieder die de overige zorg levert weigert mee te werken met als gevolg nieuwe zorgverleners over de vloer. U en ik zouden wellicht zeggen wat maakt het uit als je maar zorg krijgt. Voor oudere mensen en zeker voor mensen met Alzheimer is stabiliteit in de omgeving van belang. Door de wetswijziging en door de passieve houding van het zorgkantoor en de starre houding van de zorgaanbieder zitten we nu met de gebakken peren. Zojuist kreeg ik de bevestiging dat de huishoudelijke zorg niet gecontinueerd kan worden en dat er iemand anders gaat komen. Na het PGB drama het zoveelste voorbeeld van disfunctioneren van de staatssecretaris. Meneer van Rijn bedankt!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.