Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

WMO-aanbesteding Schiedam moet over

Frankeland heeft het hoger beroep over de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gewonnen. Schiedam moet de aanbesteding opnieuw organiseren.
WMO-aanbesteding Schiedam moet over

Frankeland is de eerste zorgorganisatie die een hoger beroep over aanbesteden in de WMO wint.

WMO-rechtszaak

Frankeland viel vorig jaar in de voorselectie al buiten de boot, omdat de zorgorganisatie over onvoldoende ervaring zou beschikken. De organisatie spande met de Argos Zorggroep een kort geding aan. De voorzieningenrechter oordeelde dat de aanbesteding gedeeltelijk over moest, omdat de procedure niet voldoende transparaat was. Een nieuwe beoordeling van de aanmeldingen leidde ertoe dat Argos alsnog in de prijzen viel, maar Frankeland niet. Daarop tekende Frankeland hoger beroep aan.

Hoger beroep

In hoger beroep oordeelt de rechter dat een herbeoordeling niet volstaat. De gemeente moet de aanbesteding staken, omdat deze onvoldoende transparant was. Zo heeft de gemeente ten onrechte punten in mindering gebracht bij zorgaanbieders die geen ervaring hadden met eenvoudige hulp, maar wel met dure hulp. Ook had Schiedam gelegenheid moet geven tot het stellen van vragen. Schiedam moet de aanbesteding opnieuw organiseren. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

‘Alleen stofzuigen kunnen we niet’

Missers in de aanbesteding

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.