Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wmo

Mark van Dorresteijn
Gemeenten en thuiszorginstellingen worstelen nog steeds met de Wmo. Waren gemeenten aanvankelijk gericht op de prijs van huishoudelijke hulp, in de recente ronde van aanbestedingen speelt kwaliteit een steeds grotere rol. Maar hoe zal dat gaan met de bezuinigingen? Ga je als gemeente eigen bijdragen heffen? Hoeveel en waarvoor precies? Ook de indicatiestelling heeft invloed op het uitgavenniveau. Hoe streng indiceer je, waarvoor en hoe onafhankelijk?
Wmo

Datum: dinsdag 5 oktober 2010, van 09.45 – 15.30 uur

Locatie: De Reehorst te Ede

Nut van aanbesteden

De Tweede Kamer heeft de aanbestedingsplicht geschrapt. Terwijl het ministerie van VWS vasthoudt aan een strikte interpretatie van de Europese aanbestedingsregels, wil het Europese Parlement die regels juist versoepelen. Is aanbesteden nog wel nodig?

Uitgangspunten

Gemeenten moeten goed nadenken hoe je een bestek in elkaar draait. Wat zijn de uitgangspunten voor kwaliteit en samenhang in voorzieningen? Ben je echt wel goedkoper uit als je een schoonmaakbedrijf de Wmo laat doen? Hoe stuur je als gemeente op prijs en kwaliteit? Moet je aanbesteden of langdurige relaties aangaan met thuiszorgorganisaties?

Presentaties

Presentatie mevr. Schouten

Presentatie 101005 Zorgvisiecongres – Aanbesteden Wmo cliëntperspectief

Zorginkoop in de Wmo Grit & Janssen

Zorgvisie congres 2010 Wmo presentatie JT

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.