Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wolf Sauter bijzonder hoogleraar in Tilburg

Redactie Zorgvisie
Wolf Sauter is begin februari aangetreden als bijzonder hoogleraar Regulering van de zorg aan de Universiteit van Tilburg (UvT).
Wolf Sauter bijzonder hoogleraar in Tilburg

Het bijzonder hoogleraarschap van Sauter aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de UvT vloeit voort uit een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de universiteit. Naast zijn bijzonder hoogleraarschap aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de UvT is Sauter werkzaam bij de NZa als expert mededinging.

Tijdens zijn inaugurele rede over de marktwerking in de zorg zette hij uiteen dat het consumentenbelang bij het toezicht in het nieuwe zorgstelsel centraal staat. Sauter betoogde dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) het machtsevenwicht tussen consumenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders moet herstellen in het voordeel van de consument. Het consumentenbelang wordt vertaald in kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg, en wordt ermee gediend dat deze begrippen meetbaar en dus vergelijkbaar gemaakt worden. Meetbare gegevens over de zorg zijn ook van belang voor de fusietoetsing waarover de Nederlandse Zorgautoriteit adviseert en voor de rechterlijke toets op besluiten van de NZa, aldus Sauter. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Friele en De Bakker hoogleraar gezondheidszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.