Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woonzorg Nederland zet aso-ouderen uit

MAARSSEN - Woonzorg Nederland heeft twee Zeeuwse ouderen uit hun woning gezet. Het echtpaar zorgde al jaren voor overlast in het seniorencomplex waar het woonde.

Het herrieschoppende stel woonde tot deze maand in een seniorencomplex in Kortgene. Na een jarenlange stroom van klachten en betalingsproblemen kreeg Woonzorg Nederland toestemming van de kantonrechter om de ouderen uit hun woning te zetten. “De situatie was echt onhoudbaar”, zegt woordvoerder Jasper Klapwijk van de corporatie.

Drugshandel

Het paar gaf geluidsoverlast, zette geregeld inboedel op straat en zou drugs hebben aangeboden. In december organiseerden de twee een luidruchtig feest waarbij ze hun eigen ramen ingooiden. Inmiddels woont het duo in een verzorgingshuis.

Niet uitzonderlijk

Overlast door ouderen is niet uitzonderlijk, zegt Klapwijk. Dementerenden geven onrust door te zwerven en in het holst van de nacht met hulpdiensten thuis te komen. Andere senioren geven vergelijkbare overlast als het Zeeuwse stel. “Vechtpartijen, feestjes”, somt Klapwijk op. “Neem van mij aan: senioren doen alles wat niet-senioren ook doen.” (ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.