Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wouter Teer inhoudelijk bestuurslid GGZ Friesland

De raad van toezicht heeft per 1 november 2013 Wouter Teer benoemd als lid van de raad van bestuur van GGZ Friesland.
Wouter Teer inhoudelijk bestuurslid GGZ Friesland

Met de benoeming van Teer, eerder bestuurslid bij Antes, krijgt GGZ Friesland weer een tweehoofdig bestuur, waarbij het zorginhoudelijk beleid onder Teers aandachtsgebied valt. Teer vormt vanaf november met bestuursvoorzitter Adriaan Jansen de raad van bestuur van GGZ Friesland.

CV
De 58-jarige Teer voltooide in de jaren tachtig zijn opleiding tot psychiater aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens is hij twintig jaar werkzaam geweest in Alkmaar. Eerst als psychiater en medisch hoofd binnen de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis van het Medisch Centrum Alkmaar en later als directeur behandelzaken bij GGZ Noord-Holland-Noord. De laatste vijf jaar was Teer lid van de raad van bestuur van Delta Psychiatrisch Centrum en daarna van Antes, de organisatie die voortkwam uit een fusie tussen Delta en Bouman GGZ.

Nevenfuncties
Naast zijn werk bekleedt Teer verschillende nevenfuncties. Hij is voorzitter van de stuurgroep Convenant Acute Psychiatrie, die zich bezighoudt met het vormgeven van de acute psychiatrie in Rijnmond. Ook is hij secretaris van het bestuur van de Stichting Tijdschrift voor Psychiatrie en adviseur voor het Centrum voor Certificering ACT en FACT.

Ernstige aandoeningen
Tijdens zijn vorige bestuursfunctie was Teer verantwoordelijk voor ambulante en klinische zorg aan patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen, waarbij ook sociale verslavingszorg tot zijn aandachtsgebieden behoorde. GGZ Friesland heeft de afgelopen tijd geïnvesteerd in het oprichten van teams voor Flexible Assertive Community Treatment (FACT). Deze teams bieden in de wijk outreachende (bemoei)zorg aan mensen met ernstige aandoeningen. Voor de doorontwikkeling van deze teams is de kennis en ervaring van Teer waardevol. Teer heeft daarnaast brede ervaring op het terrein van de ziekenhuispsychiatrie en is in Rotterdam sterk betrokken geweest bij de voorbereiding Wmo en basis-ggz.

1 REACTIE

  1. Onbegrijpelijk:
    Blijkbaar heeft GGZ Friesland niks maar dan ook niks geleerd van de vorige psychiater die ze hebben ontslagen na 15 dagen
    Ook Teer heeft er een grote bende van gemaakt in het Delta ziekenhuis maar zal dit wel verzwegen hebben
    Hij gaf zelf aan dat hij geen energie meer had voor een bestuurlijke functie!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.