Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeeland opent logeerhuis voor ggz-cliënten

Redacteur Zorgvisie
In het Zeeuwse Hulst start op 20 maart een pilot met een logeerhuis voor ggz-cliënten. Mensen met psychiatrische problemen die het niet redden op een woonlocatie of in hun eigen thuissituatie kunnen tijdelijk in dit huis terecht voor hulp.
Logeerhuis-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Het project is opgezet door Zeeuwse Gronden, Emergis, zorgverzekeraar CZ en de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen. Het eerste jaar financiert CZ het logeerhuis, daarna nemen de gemeenten de kosten op zich. Cliënten met psychiatrische problemen kunnen in het logeerhuis terecht als ze het zelf even niet redden, maar niet opgenomen hoeven te worden. Het logeerhuis bevindt zich in een drie woonlocaties van Zeeuwse Gronden. In twee woonhuizen is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, in het derde leven de bewoners zelfstandiger. In totaal werken er negen ggz-professionals in het logeerhuis.

Doel logeerhuis
Het doel van het logeerhuis is vooral om mensen met psychische problemen structuur te geven en toe te werken naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Daarom word er dagbesteding aangeboden, waarbij ze bijvoorbeeld een restaurantje runnen of helpen op een paardenboerderij. Hoe lang een cliënt in het logeerhuis verblijft is afhankelijk van de situatie, laat Zeeuwse Gronden weten. ‘De opvang is niet bedoeld voor langdurig verblijf, maar voor kort verblijf van twee of drie dagen tot maximaal twee of drie weken. In die tijd kunnen de cliënten, maar ook hun mantelzorgers, op adem komen.’  

Dossier geestelijke gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.