Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeeland krijgt zelfregiecentra voor ggz-cliënten

Redacteur Zorgvisie
In Zeeland worden drie centra geopend waar mensen die een psychische stoornis hebben elkaar op weg kunnen helpen. Ervaringsdeskundigen moeten in de centra hun talenten ontdekken en ontwikkelen.
Groeptherapie-Thinkstock-400.jpg
Foto: Thinkstock

Dat meldt PZC. De centra worden geopend door HerstelTalent, een stichting die probeert om mensen met een beperking, aandoening of ziekte als ervaringsdeskundige hun kennis te laten inzetten. In de zelfregiecentra kunnen mensen die al een behandeling hebben gehad elkaar ontmoeten en elkaar helpen talenten te ontdekken en ontwikkelen, waardoor ze verder kunnen met hun leven. De centra richten zich bijvoorbeeld op mensen die nauwelijks een sociaal netwerk hebben, merken dat het na hun behandeling weer minder goed gaat, acute behoefte hebben aan een luisterend oor of zelf juist hun ervaring willen delen met mensen die ook een psychische stoornis hebben.

HerstelTalent wil regiecentra openen in Middelburg, Veere en Vlissingen. Tot nu toe is Middelburg de enige gemeente die een startsubsidie heeft toegezegd en waar een locatie is vastgelegd. Per centrum worden vijf begeleiders ingeschakeld om de cliënten te helpen.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.