Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeeuwse ziekenhuizen begraven strijdbijl

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes en ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen zijn weer met elkaar in gesprek. De raden van bestuur, medische staven en cliëntenraden hebben een intentieverklaring ondertekend.
Zeeuwse ziekenhuizen begraven strijdbijl

Ruzies, zoals over bijvoorbeeld hartdotteren, zijn verleden tijd, zo bevestigt een woordvoerder van ZorgSaam: “Dit is een belangrijke eerste stap.”

Volumenormen

In de intentieverklaring staat dat de ziekenhuizen hun krachten meer gaan bundelen en daarbij de belangen van alle cliënten in Zeeland zullen betrekken. Concreet betekent dit dat de ziekenhuizen samen de zorg gaan verdelen. Geen van beide ziekenhuizen is afzonderlijk in staat om aan alle volumenormen die verzekeraars stellen te voldoen. Dat maakt samenwerking noodzakelijk, zo zegt de woordvoerder.

Dotteren

Hartdotters zullen in elk geval in het dottercentrum in Terneuzen worden uitgevoerd. Over de verdeling van andere behandelingen zijn nog geen afspraken gemaakt. Gevolg kan zijn dat patiënten in midden-Zeeland voor behandelingen naar Terneuzen moeten reizen en omgekeerd. Over verdere invulling van de samenwerking wordt verder gepraat. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Zeeuwse ziekenhuizen vechten om dottercentra

Teveel dottercentra zetten kwaliteit onder druk’

Geen toestemming voor eigen dottercentrum ADRZ

Zorgmanager en Talent van het Jaar 2012

De inschrijving voor de verkiezing van Zorgmanager en Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar 2012 is gestart. Meer informatie en aanmelden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.