Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zeeuwse ziekenhuizen heten ‘Admiraal De Ruyter’

De naam voor het ziekenhuis dat ontstaat bij fusie van de Oosterscheldeziekenhuizen en Ziekenhuis Walcheren wordt ‘Admiraal De Ruyter ziekenhuis’. Deze naam is gisteren aan het personeel bekend gemaakt.

De naam drukt toch een sterke band met Zeeland uit zonder dat het een puur geografische naam is, zoals bij veel andere ziekenhuizen in Nederland. Statutair gaan de twee ziekenhuizen per 1 januari 2010 fuseren tot één ziekenhuis; het Admiraal De Ruyter ziekenhuis. De periode tot 1 januari 2010 gebruiken de ziekenhuizen om bij de nieuwe naam een huisstijl te ontwikkelen en deze geleidelijk in te voeren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees verder:

In beroep tegen NMa-besluit Zeeuwse ziekenhuizen

Interim-bestuur Zeeuwse ziekenhuizen compleet

Acuut ingrijpen Zeeuwse ziekenhuizen niet nodig

CZ dreigt Zeeuwse ziekenhuizen

1 REACTIE

  1. Een prachtige naam van een uitstekende Maritiem Leider.Prive was Michiel de Ruyter een ” saaie man “.De Zeeuwse Cultuur is van ” Wij zijn Zuinig “, m.a.w. ik verwacht veel van deze cultuur op de Ziekenhuiszorg . Laat in de Raad van Bestuur ” echte ” Zeeuwen de ziekenhuizen besturen, dan komt het zeker goed in deze prachtige Provincie Zeeland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.