Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeventig banen weg bij ziekenhuis Winterswijk

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Zeventig personeelsleden van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk moeten op zoek naar een andere baan. Het ziekenhuis sluit gedwongen ontslagen niet uit. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia.
Zeventig banen weg bij ziekenhuis Winterswijk

Het ziekenhuis anticipeert op de bezuinigingen van minister Klink van VWS. Die wil alle ziekenhuizen in 2011 met 700 miljoen euro korten. Elk ziekenhuis raakt daardoor vijf procent omzet kwijt. Voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, met een omzet van 70 miljoen euro, komt de korting neer op 3,5 miljoen euro. Het ziekenhuis ziet geen kans te bezuinigen zonder in te krimpen. Het bedrijsfresultaat bedroeg in 2009 ruim zes ton. Het eigen vermogen is 14,2 procent.

Samenvoegen afdelingen

Bij het ziekenhuis werken ongeveer 1100 mensen. De klappen zullen vooral vallen in de ondersteunende diensten. Ook worden afdelingen samengevoegd, waardoor minder leidinggevenden nodig zijn. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Klink kort ziekenhuizen met 700 miljoen

Wagenaar in bestuur Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.