Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis start mobiele radiologieafdeling

Het Albert Schweitzer ziekenhuis start deze week met radiologisch onderzoek vanuit een mobiele unit. Het onderzoekscentrum staat enkele dagdelen per week bij de buitenpoliklinieken van het ziekenhuis in Ridderkerk.
Ziekenhuis start mobiele radiologieafdeling

Patiënten kunnen nu op verwijzing van de huisarts in de mobiele unit terecht voor veel voorkomende onderzoeken zoals röntgen, echografie en mammografie. Het grote voordeel van de mobiele unit is dat patiënten direct en dichtbij huis terecht kunnen. Met of zonder afspraak.

Uniek in Nederland

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is blij met de komst van de onderzoeksunit, aldus Leo Schoots, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. “Een mobiele radiologische onderzoeksunit is uniek in Nederland. Wij zijn als Albert Schweitzer ziekenhuis dan ook trots op de komst ervan en we zijn er van overtuigd dat deze unit patiënten en huisartsen in de regio goed van dienst zal zijn. Wij zijn hiermee nog beter in staat om goede zorg dichtbij de mensen te brengen.”

Albert Schweitzer en Philips

De kwaliteit van de onderzoeken is hetzelfde als in het ziekenhuis. Onderzoeken worden ter plaatse uitgevoerd door een radioloog en laborant. De mobiele unit is een initiatief van de radiologen van het Albert Schweitzer ziekenhuis en Philips. Het verzoek voor een mobiele radiologische post kwam ook van enkele huisartsen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

1,1 miljoen voor topmannen Albert Schweitzer

Leo Schoots interim-bestuurder Albert Schweitzer

Philips in consortium Medisch Centrum Zeeland

UMC St Radboud noemt mammapoli een succes

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.