Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis Tiel werkt verlies deels weg

Ziekenhuis Rivierenland in Tiel boekt een positief resultaat over 2008, terwijl het ziekenhuis aan het begin van dat jaar nog kampte met een tekort op de begroting van 1,8 miljoen euro. Dat meldt directiesecretaresse Janneke Bransz op basis van het voorlopige verslag van de jaarrekening.

Om het verlies deels weg te werken schrapte het ziekenhuis twintig formatieplaatsen en verrichtte meer handelingen, wat bevorderlijk was voor de omzet. Het tekort is ontstaan door een fout in de jaarrekeningen van 2005 en 2006 waardoor het eigen vermogen 1,8 miljoen euro positiever werd voorgesteld, aldus Bransz.

Fusie van de baan

Door het tekort werd de bestuurlijke fusie met Stichting Zorgcentra Rivierenland en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland uitgesteld. Directeur Frits van Es van Zorgcentra Rivierenland zei een jaar geleden nog dat het begrotingsgat geen gevaar zou vormen voor de fusie met het ziekenhuis in Tiel. Maar die fusie blijkt nu toch van de baan, volgens directiesecretaresse Bransz.

Bouwplannen

Ook de bouwplannen werden begin 2008 in de ijskast gezet, maar de nieuwbouw en renovatie van het OK-complex in Tiel zijn alweer begonnen. De kosten werden geraamd op veertig miljoen euro. In juni wordt de officiële jaarrekening van Ziekenhuis Rivierenland gepubliceerd. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Onzekerheid over plannen Ziekenhuis Rivierenland

Aanbesteding regio Rivierenland afgerond

‘Verzekeraar in ziekenhuis leidt tot verstarring zorg’

Kosten ziekenhuis stijgen met 25 procent

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.