Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ziekenhuis Tilburg heeft nieuw bestuurslid

Redactie Zorgvisie
Marcel Visser is het nieuwe bestuuslid van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Hij is de opvolger van Wim van der Meeren die op 1 september de nieuwe voorzitter wordt van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ.

Visser is nu nog bestuursvoorzitter van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Hij deelt de bestuurlijke verantwoordelijkheid met Bart Berden. Met zijn aantreden blijft de tweehoofdige Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis op sterkte.

Mislukte fusie

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond probeerde vier jaar geleden te fuseren met het St. Jans Gasthuis in Weert. In mei 2007 besloten de ziekenhuizen de fusiebesprekingen echter niet verder voort te zetten. Reden voor dit besluit was een onoverbrugbaar verschil van inzicht over de wijze waarop de fusie tot stand zou moeten komen.

Manager

Het nieuwe lid van de Raad van Bestuur werkte al eerder in het Tilburgse ziekenhuis: hij was van 1996 tot 2001 actief als manager Facilitair Bedrijf en Informatie en Advies Bedrijf. Via het St. Elisabeth Ziekenhuis werd hij in 2001 lid van de Raad van Bestuur van Thebe, een regionale instelling voor thuiszorg, verpleging en verzorging in Midden-Brabant. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Thebe moet tien miljoen bezuinigen

“Landelijk epd in 2009 niet haalbaar”

Gouden handdruk Laurentius Ziekenhuis

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.