Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis vrij van dodelijke schimmel

APELDOORN - De afdeling intensive care van het Lukasziekenhuis in Apeldoorn wordt dinsdag weer in gebruik genomen. Dat meldde Gelre Ziekenhuizen gisteren. De afdeling werd eind juli gesloten, toen een verhoogde concentratie van de aspergillusschimmel werd ontdekt. Drie patiënten bleken besmet, twee van hen zijn inmiddels overleden.

De schimmel, die ook bijvoorbeeld in gft-bakken voorkomt, is vooral schadelijk voor ernstig zieke mensen. Begin augustus overleed een ernstig zieke patiënt, mogelijk als gevolg van de besmetting. Een patiënt die werd overgeplaatst naar ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, is onlangs bezweken, zo bevestigde een woordvoerder van Gelre Ziekenhuizen een bericht hierover in de regionale krant De Stentor.

Stof

De Apeldoornse locatie van Gelre Ziekenhuizen wordt verbouwd. Bij een verbouwing komt veel stof vrij waar de bacterie in kan zitten. Toen eind juli drie patiënten besmet bleken, is een meting verricht. Kort hierop is de intensieve afdeling gesloten en zijn twaalf patiënten verplaatst.

Ambulant

De eerste patiënt die overleed was ambulant, wat betekent dat hij mogelijk de schimmel elders dan in het ziekenhuis heeft opgelopen. Of de tweede patiënt ambulant was, is onbekend. Het ziekenhuis in Arnhem kon geen nadere informatie over de doodsoorzaak van de man verstrekken. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.